Ιστορικό

Σύντομη παρουσίαση του φεστιβάλ Tango Acropolis


  tango-acropolis

 


Το Φεστιβάλ Tango Acropolis είναι το ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ που φιλοξενεί ποικίλες δραστηριότητες και δίνει την ευκαιρία στους θαυμαστές του Tango να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Αργεντινής και να ανακαλύψουν πώς ο αντιπροσωπευτικός χορός της Αργεντινής φέρνει κοντά τους ανθρώπους.

Πώς ο χορός πέρα από την κίνηση, κρύβει μια ολόκληρη φιλοσοφία.

Πώς μπορεί να αποτελέσει μια ζωντανή γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των πολιτισμών.

Από το 2011 (έτος ίδρυσης), στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, το φεστιβάλ Tango Acropolis πραγματοποίησε εκδηλώσεις σε πολύ σημαντικούς χώρους της Αθήνας όπως το προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, στο Ζάππειον Μέγαρον, στο Μέγαρον Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Καλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και πρόσφατα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Επίσης επί τρία έτη εκπροσώπησε επίσημα τον παγκόσμιο Διαγωνισμό Mundial del tango de Buenos Aires, πραγματοποιώντας διαγωνισμό στην Ελλάδα απευθυνόμενος σε όλες τις πόλεις της Μεσογειακής Ευρώπης.

Οι νικητές του διαγωνισμού εκπροσώπησαν την χώρα μας απευθείας στον ημιτελικό του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στο Buenos Aires.

Χιλιάδες επισκέπτες παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Tango Acropolis, που ήταν πλαισιωμένες από μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, ομιλίες για την ιστορία του Tango, κινηματογράφο, ζωντανές ορχήστρες, fashion show, milongas (βραδιές χορού) και σεμινάρια με κορυφαίους δασκάλους και χορευτές.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, της UNESCO και του Υπουργείου πολιτισμού της πόλης του Μπουένος Άιρες.